Radio Suomesta poimittuja

starstarstarstarstar

Radio Suomesta poimittuja mielenkiintoisia haastatteluja ja puheohjelmia. Kiinnostavia henkilöitä, uusia näkökulmia, monenlaisia aiheita. Kuuntele ja ylläty!

RSS Feed URL

Radio Suomesta poimittuja navigateright Episode

Radio Suomesta poimittuja: Tavallisen "ABC-miehen" kannattaa pukeutua värikkäämmin

Muotitoimittaja Sami Sykön mukaan suomalaiset ovat vuosien myötä petranneet pukeutumistaan. Välimatkaa muihin maihin on ollut, mutta nyt tullaan perässä jo ihan mukavasti.
- Suomalaiset eivät todellakaan erotu enää katukuvassa pukeutumisen perusteella. Enemmänkin erotumme ihonvärin, kasvojen piirteiden sekä hiusvärimme perusteella.

Sykkö kertoo amerikkalaisen ystävänsä huomioineen, että suomalaiset kadulla kulkiessaan katsovat maahan, eivät ota katsekontaktia muihin. Toisten huomioiminen ei meiltä vielä oikein onnistu.
- Ihmiset tulevat pienistä huomionosoituksista hyvälle mielelle; sinulla on kiva takki tai hienot kengät - tälläiset kohteliaisuudet piristävät kenen tahansa päivää.

Analysoidessaan suomalaisten pukeutumista Sykkö huomio erityisesti miehet.
- He ostavat nykyään kalliimpia vaatteita sekä panostavat laatuun. Miehille tyypillisesti, vähän niin kuin autokaupoilla, halutaan vaatteilta myös ominaisuuksia.

"Tavallista ABC-miestä" Sykkö kannustaa värikkäämpään pukeutumiseen.
- Jospa puettaisiin ylle pikkasen värikkäämmät vaatteet, niin katukuvakin siitä piristyisi.

Miten tyylimaailmaan sopii käytännöllisyys?

Sykön mielestä suomalaisten käsitys käytännöllisyydestä on niin mukavuuteen perustuvaa.
- Äitini on vanhempi ihminen ja käyttää mielellään kenkiä, joissa on hieman joustoa pohjissa, ne ovat siis mukavat. Mutta kenkiäkin on monenlaisia, eivät italialaiset mammat koskaan kulkisi sellaisissa sandaaleissa kuin täällä kuljetaan. Saksalaiset ja suomalaiset suhtautuvat vaatteisiin saman tyyppisesti, mukavuus ja käytännölllisyys edellä mennään, pukeutuminen näyttääkin hyvin samanlaiselta.

Mitä tyyli on?

Tyyli ei tule automaattisesti kuin "Manulle illallinen". Se opitaan vuosien kuluessa.
- Tyyliä voi verrata viulun- ja pianonsoiton opiskeluun. Ensiksi osaa pikkuisen helpompia konserttoja ja harjoittelemalla saattaa tulla ihan huipuksi alalla.

Muotitoimittaja Sami Sykkö vieraili Ihan pihalla -lähetyksessä torstaina 20.8.2015. Toimittajana oli Olga Ketonen.